Wat is er te doen
Wat is er te doen
Het vrijwilligerswerk bij de NAS is opgedeeld in drie soorten inzet.
Helpen voor een keertje
Heb je zin om eens een keertje te komen helpen? Misschien een middagje ondersteunen bij een creatieve activiteit of even de handjes uit de mouwen bij het opruimen van een tuin? Het uitdelen van brood en soep in de Winteropvang?
Deze korte klussen waar we de hulp van vrijwilligers goed bij kunnen gebruiken, staan op de agenda van www.NLCares.nl. Hou die daarom goed in de gaten!
Helpen op vaste tijden op een vaste locatie
Op een aantal van onze locaties zijn op vaste tijden mensen nodig die een vaste taak uitvoeren. Daarbij kun je denken aan het geven van taalles, koken met de jongeren of het verzorgen van de koffie, thee en tosties in de Huiskamer. Maar ook een ondersteunende taak, zoals maaltijden rond brengen, baliemedewerker, activiteitenbegeleider of assistent vrijwilligerscoördinator behoort tot de mogelijkheden. Deze functies zijn voor wat langere tijd, veel van onze vrijwilligers zijn al jaren bij ons.
Als je bij ons aan de slag gaat, gaan we na de kennismakingsperiode een vrijwilligersovereenkomst aan als je het werk leuk vindt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er voor altijd aan vast zit. In deze overeenkomst staat namelijk geen tijdspan vermeld. De overeenkomst is voor onze administratie en om aan de ISO kwaliteitseisen te voldoen.
Wanneer we een overeenkomst hebben gesloten, wordt er een VOG aanvraag voor je klaargezet. Dat is gratis voor vrijwilligers bij de NAS.
Je bent van harte welkom om een keer kennis te komen maken. Dan bespreken we samen wat kan en wat past.
Maatjes, buddy's en coaches
Medio 2022 gaan we werken met maatjes, buddy’s en (gezins)coaches. Dit zijn vaste vrijwilligers die voor een bepaalde periode onder supervisie van onze beroepskrachten met vaste cliënten werken. Het werk kan uiteenlopen van gezellig samen een eindje wandelen, helpen met afspraken maken of meegaan naar de dokter of tandarts tot hulp en ondersteuning bij het besparen op de energierekening en het rondkomen met weinig geld.
Deze vrijwilligers zijn of worden getraind op de gebieden waarbinnen ze gaan werken. Als buddy, maatjes en (gezins)coaches ga je een overeenkomst met ons aan waarin onder andere staat dat je minimaal een jaar bij ons blijft en maximaal 2 jaar met eenzelfde cliënt werkt. Daarnaast wordt er vrij direct een VOG aanvraag voor je in gang gezet.